MIDAQ förvärvar Mecs strategi och reklambyrå

MIDAQ förvärvar, via affärsområdet MIDAQ Consulting, 75% av aktierna i Mecs AB av Anna Otterström och Jonas Ringheim.

Med sina 23 år i branschen har Mecs gått från att vara en webbyrå till att bli en heltäckande strategi och reklambyrå med en omsättning på 33 Msek och god lönsamhet. Med kompetenser från affärsutvecklare till digitala experter täcker bolaget hela kommunikationsbehovet hos sina kunder. Mecs har kontor i Halmstad och Malmö och är totalt 30 medarbetare.

”Mecs mål kommer även fortsatt vara att växa och utvecklas tillsammans med sina kunder. Mecs blir genom förvärvet inte bara en kompetent och erfaren strategisk partner till oss utan även en viktig motor på vår digitala resa. Bolaget har ett expansivt år bakom sig och vi ser med spänning fram mot nästa år och ett framgångsrikt samarbete för fortsatt tillväxt både hos Mecs och hos övriga bolag inom MIDAQ” säger Stefan Engdahl VD för MIDAQ.

”Vi ser att Mecs får extra muskler att växa både geografiskt och kompetensmässigt och kan växla upp rejält med en långsiktig ägare. Mecs styrka är vår erfarenhet och vårt breda erbjudande. Tillsammans med MIDAQ får vi möjligheten att korsbefrukta våra kompetenser och skapa en gemensam stark drivkraft i både MIDAQs och Mecs affär. Vi ser fram mot att vara en smart strategisk partner samtidigt som vi skapar en motorväg ut på den digitala arenan för MIDAQ” säger Anna Otterström VD och ägare för Mecs.

MIDAQ AB är ett småländskt investmentbolag som investerar i och utvecklar medelstora företag med egna produkter eller tjänster och starka varumärken.

2020-12-02

Styrelsen i MIDAQ AB