Powerful communication - since 1998

Mecs historia börjar 1998 med en stark entreprenörslust som visade sig i en nyfikenhet av att ifrågasätta det konventionella, utmana invanda beteenden och en obotlig tro på att förändring skapar tillväxt.

En insikt i att stark kommunikation bygger på affärsförståelse som omvandlas till kreativa idéer som berör och leder till handling. Kraften i att våga utmana sig själv, förmågan att tänka annorlunda än igår och modet att våga genomföra. Tillsammans med glädje har det varit de starkaste framgångsfaktorerna under våra 23 år.

När jag startade byrån 1998 hade jag aldrig ens besökt en reklambyrå. Däremot hade jag träffat många och som kund till några av dem blev jag både nyfiken och exalterad av tanken att kunna göra det annorlunda och bättre.

Med mig in hade jag erfarenheten av försäljning och kunskapen att utveckla lönsamma affärer. Uthålligheten och vanan av att ständigt utmanas av konkurrenter, förstå målgrupper och alltid sträva mot nya budgetmål. Med den erfarenheten lades grunden för Mecs. 

Några år senare träffade jag Jonas, som kom till att bli min kompanjon och delägare. Med Jonas kom det rörliga mediet till att bli en viktig och stor del av Mecs. Under några år producerade vi 3000 reklamfilmer till Svensk Film, men det är en helt annan historia.

Vi delade samma värdegrunder, affärsetik, drömmar och en aldrig sinande arbetslust.

Men det var våra olikheter som kom till att bli vårt framgångskoncept och som gjorde att vi nådde vår fulla potential. Det är också det som är essensen i hela vårt erbjudande idag – från strategi till taktik.

Tålmodigt och alltid lika uppmuntrande lyssnade Jonas på mina visioner och strategier, förpackade och säkerställde dem hela vägen till den slutliga leveransen. Och precis det handlar framgångsrikt företagande om, att ha kunskap, kraft och mod att ta sina idéer hela vägen ut på marknaden.

Sedan dess har vi tillsammans med andra kloka hjärnor, kreativa själar och digitala experter lärt oss, utvecklats, förändrats, vuxit och drivit Mecs till den byrån vi är idag. Vi kan inget annat säga än att vi är stolta över vår resa. Vi kan också med glädje konstatera att vårt arbetssätt resulterat i åtta raka trippel AAA.

Idag är vi 30 starka medarbetare i Halmstad och Malmö som kan allt från strategi till taktik på våra fem fingrar. Med passion, beslutsamhet, innovation och en vision att snabbt agera växer vårt bolag vidare i sann entreprenörsanda.

Vi vet vad vårt uppdrag är - vi bygger lönsamhet och långsiktighet för våra kunder genom framgångsrika varumärken.

Kunskap, mod, motivation & glädje

Vi tror på att framgångsrika samarbeten bygger på förtroende, kunskap, mod, motivation och glädje. Det kännetecknar oss i våra samarbeten med våra kunder och i det resultat ni som kund kan förvänta er tillsammans med oss.

Vår ideologi  och viktiga värderingar:

  • Ödmjuka inför uppdraget.
  • Lyhörda inför kundens utmaningar.
  • Kunniga och pålästa på våra kunders affär, mål, budget och utvecklingsmöjligheter.
  • Strategiska, vi har koll på vårt uppdrag, omvärlden och den strategi som ska ta oss till målet.
  • Långsiktiga, vi gör inga snabba affärer som inte leder till bra resultat med nöjda kunder över tid.
  • Heltäckande, vår kompetens sträcker sig över hela kommunikationsbehovet och alla våra medarbetare är fast anställda.

Vi tummar aldrig på att vara affärssmarta. Vår erfarenhet och kunskap att kunna se affärsmöjligheter och omvandla dem till effektiv kommunikation gör oss till en proaktiv partner som ifrågasätter och som ser kraften i att omvandla problem till möjligheter.