Dela

Mecs uppmärksammas i Hallandsposten för sina framgångar

Reklambyrån Mecs växer på alla håll och kanter. Nyligen flyttade företaget till nya lokaler i Söndrum och tecknade samtidigt ett treårigt samarbetsavtal med Bosch Termoteknik AB.

Företagets nya kontor ligger på Olofdalsvägen och är fördelat på tre plan. Den totala ytan är 800 kvadratmeter.
– Vi flyttade hit i mitten av april och det känns riktigt bra. Det var hög tid att ta nästa steg i vår utveckling. Här har vi framtidens möjligheter med moderna arbets- och konferensytor och en fantastisk studio, säger Anna Otterström, vd på Mecs.

– Innan jag startade Mecs jobbade jag med affärsutveckling och marknadsbearbetning och hade en hel del kontakt med olika reklambyråer. Jag ansåg dock att det fanns en stor potential i att utveckla och förändra traditionella arbetssätt och processer. Reklambyråerna hade svårt att sätta sig in företagets unika affär och efterhand växte en idé fram hos mig. Jag ville skapa en fullservicebyrå som affärsmässigt och strategiskt kunde hjälpa och stötta kunder med hela deras erbjudande och varumärkesupplevelse, säger hon.

Inriktningen skulle visa sig vara framgångsrik och idag vilar Mecs verksamhet på tre ben – affärsutveckling, varumärkesstrategier, koncept och produktioner för hela kommunikationsbehovet i samtliga mediekanaler.
– Vi driver hela marknadsavdelningar i ett antal koncerner och större företag och jobbar med deras affärsutveckling med målet om ökad tillväxt och lönsamhet. Det arbetet sker i nära samarbete med både ledning och medarbetare. Ofta handlar det om företag som behöver styra upp sina strategier inför framtiden, utveckling av sitt erbjudande, ompositionering på marknader eller större expansioner.

I dag omsätter bolagen i Mecs Group runt 36,7 miljoner kronor årligen och har 40 medarbetare, av dessa är 25 stationerade i Halmstad. Övriga medarbetare jobbar i Malmö.
– Det råder brist på kompetent personal och därför har vi förvärvat två byråer i Malmö. Projektledare, kreatörer och affärsutvecklare växer inte på träd och vi måste säkra upp vår verksamhet för framtiden. Och det kan behövas. Nyligen blev det nämligen klart att Mecs inleder ett samarbete med Bosch Thermoteknik AB, som marknadsför värmepumpar från Bosch och IVT på den svenska marknaden. Anna Otterström vill inte närmare gå in på vad affären är värd för Mecs men hon avslöjar att den ger ett betydande ekonomiskt tillskott i bolagskassan.


– Avtalet ger oss en grundläggande trygghet tre år framöver. Det ska bli både kul och spännande att nå en djupare insikt i branschen i nära samarbete med kunden och att
skapa effektiv kommunikation som når ut och gör skillnad på marknaden, säger hon.