Dela

MECS ÄR NOMINERAD I TVÅ KATEGORIER!

En stark affärsstrategi, positivt driv och ett kraftfullt kreativt team skapar lönsamhet och framgång. Vi tackar ödmjukast för nomineringarna inför årets Gala. Galan, som anordnas av Halmstads Näringslivs AB, har nominerat Anna Otterström och Mecs blivit till inte mindre än två priser: Årets Företagare och Årets Entreprenör. Vinnarna avslöjas den 4 november.

Läs juryns motivering »

 

Juryns motiveringar

Årets företagare

Anna Otterström, Mecs AB

Årets nominerade företagare är en erfaren, ödmjuk och modig småstadsföretagare som inte räds att sticka upp mot storstadsbyråerna. En reklam- och produktionsbrud från landsorten som i sin tidiga karriär främst producerade webb och bioreklam men som vågade bryta ny mark - och lyckades.

Idag är hon och hennes anställda stjärnor inom global varumärkesstrategi med kunder i Finland, Danmark, Norge, Schweiz och USA. Med 4 Trippel-A, en omsättning på 35 miljoner kronor, cirka 30 anställda och en 4:e placering som Årets byrå tänker hon fortsätta öka och våga. - Det ska synas på sista raden att våra kunder arbetar med just oss, säger Anna Otterström. Ett stort grattis säger vi till drottningen av reklam och kommunikation.

Årets entreprenör

Anna Otterström, Mecs AB

Efter att Anna studerat på Ljud- och Bildskolan i Varberg startade hon och en kompanjon Mecs 1998. Två år senare hoppade kompanjonen av företaget. Kvar blev Anna som med obotlig envishet strävat efter att ta fram nyskapande koncept inom sin bransch. Företaget är en strategisk webb- och reklambyrå som är totalleverantör inom marknadsföring – inte bara i Sverige utan även internationellt. Idag har Mecs cirka 30 anställda, omsätter 35 miljoner och har fyra Trippel-A.

Anna lägger stor vikt vid relationer - både externt och internt. Hon vågar sticka upp och sticka ut, ett måste i en tuff bransch. Men hon vågar också vara ödmjuk. Vi skulle kortfattat kunna säga att Anna är en ”vinnarskalle” och det krävs om man ska nå toppen som entreprenör. Och så krävs en stor portion kreativitet.